Canon EF 70-200mm f2,8 L IS II USM
0

Težko pričakovani objektiv je (od božiča, ko sem ga naročil) končno pri meni. Tako sem postal ponosen lastnik “Canon EF 70-200mm f2,8 L IS II USM”. Hmmm, se niso mogli spomnit kaj krajšega, naprimer X70200. Ja, precej dolgo ime, samo naj povem, da tudi sam objektiv niti ni tako majhen. V dolžino meri 20cm, tehta pa kilo in pol (1490g). Ta objektiv bo zamenjal moj stari objektiv “Canon EF 75-300 IS USM”, ki ima malo krajše ime (očitno) in je pešal prevsem v ostrini in svetlobni moči. Če sem želel imeti ostro fotografijo, sem moral zapet zaslonko na f9. Star novega pa prekaša za celih 100mm, kar bom mirne vesti pozabil v zameno za ostrino, f2,8 zaslonko, odličnimi barvami, odpornostjo proti vlagi, prahu in kar je “najbolj” pobmembno, izgledam bolj profesionalno (kao).

Več fotografij sledi v prihodnjih dneh in če bo vreme po godu organizatorjem in smučarjem bom jutri že fotografiral »Zlato lisico« na Pohorju. Pa primerjavo bom še naredil med 70 – 200 in 75 – 300!

By
Bimmer_E30

Ps: Canon EF 70-200mm f2,8 L IS II USM = 1.999,00€, smile on my face priceless!

4

 • Prelc January 15, 2011

  Naj ti dobro služi! 😀

 • igor January 15, 2011

  Čestitke k novi pridobitvi z željo, da ti dolgo in dobro služi!
  Sem ravno včeraj delal test in primerjal ta objektiv (serija II) s serijo I. Že serija I je odlična, a je serija II res vredna vsakega dodatnega centa.
  Lep pozdrav, igor

 • Bimmer_E30 January 16, 2011

  Hvala obema in se opravičujem za malo zamude pri odgovoru, samo si lahko predstvljate kje preživim dan, ko je tako lepo vreme. Za računalnikom sigurno ne 🙂
  @Igor, se bo morda dalo kje videt ta test?

 • igor January 17, 2011

  Adrijan, teste ponavadi delam zaradi sebe, pisat o rezultatih (in vključevat slikovno gradivo) pa se mi, po pravici povedano, ne da.
  Lahko pa ti seveda v dveh stavkih zelo na hitro in na kratko napišem moje ugotovitve; bokeh imata oba zelo prijeten, je pa serija II precej manj mehka po robovih, sploh v skrajnih legah goriščnice in to pri vseh vrednostih zaslonke (primerjavo sem delal vključno z f16). Najbolj me je navdušila ostrina serije II, ki je, če govorim na splošno, praktično čisto na ravni fiksnih objektivov, kar se opazi kot več definicije pri detajlih. Kakšne posebne razlike v dinamičnem razponu in barvah pa nekako nisem opazil, čeprav moram priznati, da nisem imel ravno idealnih svetlobnih pogojev. Skratka, če potegnem črto…kupil si odličen objektiv (kar pa seveda že sam veš), izkoristi ga in še enkrat…naj ti dobro služi.
  Lep pozrav, Igor

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.