Ljubljanski pohištveni sejem 2009
0

Takšni dogodki me navadno ne zanimajo, vendar sem bil precej presenečen nad obsežostjo sejma. Navadno zapirajo dvorane, ker nimajo dovolj prijavjenih, tokrat so odprli kar 3 zunanje šotore, kjer so se predstavljale še dodatne firme. Brez kakšnega daljšega ustavljanja je ogled trajal kar 4 ure. Znotraj sejma je bilo tudi poskrbljeno za pijačo in hrano (pivo, pleskavice in čevapčiči). Vegetarijanci smo bili bolj lačni.
Večina firm je dovolila fotografiranje njihovih izdelkov in storitev. Le ena firma, ki se je predstavljala kar v svojem lastnem kamijonu pred halo, nasproti čevapčičev in piva ni želela, da se fotografira njihovih kavčev in to tudi nevljudno povedala. Tiste fotografije sem seveda tudi takoj izbrisal (čeprav so vse slike ki jih posnamem namenjene nadaljnemu reklamiranju). Zelo prijazni so bili pri Bose in mi razkazali celotno njihovo ozvočenje.
Nova modna barva je postala očitno vijolčasta, kar se tudi vidi na nekaterih fotografijah. Vijolčasta kuhinja, kavči, stoli…
Zanimiva moda je tudi doletela pipe. Vse so dvignjene v višave ter vsaj malo štirioglate, če ne kar v celoti.
Pri kuhinjah nisem opazil velikih sprememb, le to da se vrača nazaj kamnit izgled. Seveda modernistične, hladne kuhinje z ostrimi robovi še niso povsem iz mode.
Dnevne sobe ter kavči. Baročni del se niti ni mogel kaj spremeniti, tam je še vedno vse načičkano, le da sedaj prihaja v modo umetno cvetje. Kavči so pa podobni kot v Rotarju, Harviju, Lesnini… Edino kar je novega je 10% sejemski popust.
Nehote sem zašel v šotor kjer so prodajali tepihe, sesalce, posodo, mikserje… Tam sem se počutil kot na Top šopu, italjanskem programu in tržnici hkrati. Eni gospe sem komaj dopovedal, da imamo dovolj posode, ter da likalnik še vedno dela. Tudi mimo  Forwerka sem komaj prišel, ne da bi bil na hitro prepričan kako dober sesalec je. Na kncu Top shop hale pa še jagoda na vrhu smetane. En gospod je pred mano olupil celo kumarico in malancan, nasekljal zelje in nastrgal korenje. To vse s samo enim pripomočkom. Žal sem bil tako šokiran da nisem niti fotografiral, takrat sem tudi spoznal da je dobro da grem vn iz sejma.

Bimmer_E30
Kraj: Gospodarsko razstavišče Ljubljana
Datum: 4.11.2009

1

  • DjJuvan November 06, 2009

    Zanimive slike! Kar tako naprej!

    LP

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.