Okoli nas!
2

Pričel bom s starejšimi slikami in to tistimi ki so mi najbolj pri srcu. Nato pa nadaljeval po sklopih, dokler ne bom prišel do sedanjosti. Potem bomo pa še videli kako bo.

Ps: Klik na sliko, za povečavo.

4

 • Igor January 11, 2010

  Pozdravljen še 1x…zanima me kako za vraga ti je uspelo ujet strelo??? 🙂

  Kakšne posebne nastavitve, oprema? 🙂

  Drugače pa izjemne slikice, sploh tista 3/12 🙂

 • Bimmer_E30 January 11, 2010

  Hvala, a maš tudi sam kje na internetu svojo fotografije?

  Za strelo ulovit moraš imeti predvsem srečo. Drugače gre pa postopek tako:

  Rabiš stojalo, širokokotni objektiv (ker ne veš kje bo strela udarila), daljinski prožilec in na foroaparatu nastavljeno na M. Zaslonko nastaviš na 4,5, čas zaklopa “Bulb”. Na daljinskem prožilcu pritisneš prožilec in ga zakleneš, tako da fotoaparat ves čas sprejema svetlobo. Šteješ do 30 in ustaviš. Nato spet ponoviš. Če uloviš strelo, takoj prekinš fotografiranje, tudi če ni minilo cca 30″, ker bo drugače slika preosvetljena. To deluje če je noč.
  Če je dan, daš zaslonko na 22, ali toliko kolikor ti dovoli fotoaparat. Gor daš lahko še polarizacijski filter, da ti zatemni sliko in probaš na čas zaklopa 4″ in upaš da bo strela vmes udarila.

  Ni priporočljivo da to počneš sredi travnika. Kovinsko stojalo, dežnik, fotoaparat… 🙂
  Moja fotografija je nastala iz mojega balkona.

  Lp
  Adrijan.si

 • Igor January 16, 2010

  ne, res me ta strela fascinira 😀 bom moral kdaj probat poleti :)) amm, zaenkrat slik še nimam objavljenih nikjer, razen na facebooku (add Igor Brdnik :p) kjer je pa obupna kvaliteta..bom pa nardil stran če se bom kdaj malo bolj resno lotil česa takega 🙂

  hvala za vse odgovore!

  LP, Igor

 • Bimmer_E30 January 17, 2010

  Pod Igor Brdnik mi nobenega ne najde. Ali si se morda zatipkal, ali je FaceBruh samo čuden. 🙂 Mene se najde pod Adrijan Bimmer

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.