BMW Innovation days
0

BMW je 11.5.10 v Portorožu na Internavtici predstavil nove polhibridne in hiridne modele. Predstavili so polhibridno serijo 5 (5GT), serijo 7 (active hybrid), ter celotni hibrid X6. Za češnjo na vrhu smetane pa nas je čakal še novi Z4 3,5iS.  

BMW 5 Grand turismo:

Medosna razdalja: 3070mm (enako kot serija 7)
Dolžina: 4,998m (le 7 cm krajša od serije 7)
Višina: 1,555m
Prostornina prtljažnega prostora: 1650 litrov
Vrata brez okvirjev, tudi zadnja
Osemprestavni avtomatski menjalnik

Občutki in opažanja:
Avto me vizualno ni preveč privlačil, premalo športen in premalo udoben po izgledu. Vožnja je bila tudi izgledu primerna. Avto se je trudil biti športen, vendar zaradi svoje velikosti mu to ni uspevalo najbolje in ker se je trudil biti športen, ni bil tako udoben kot bi lahko bil. Da ne bo pomot, avto je še vedno precej udoben. Notranja konzola je kot pri vseh BMW-jih obrnjena proti vozniku in lepo oblikovana. Materiali izgledajo kvalitetni, kvalitetno izdelani in prijetni na dotik. Vožnja 5GT-ja ti da precej mogočen občutek, volan je lepo oblikovan, tako da se palec leve in desne roke lepo prilegata na krake volana (petnajst do treh). Občutek s cestiščem je bolj podoben salonskemu kot športnemu avtomobilu, temu primerno je tudi vzmetenje.
Novosti ki jih prinaša BMW 5GT: Rahlo tresenje volana nas opomne ko zapeljemo proti sredinski ali stranski črti na cestišču; Infrardečo kamero s katero ponoči vidimo dosti dlje (uporabno tudi podnevi); projeciranje hitrosti na vetrobransko steklo (precej nemoteče in koristno); pomikanje zadnjih sedežev naprej in nazaj, ter možnost spreminjanje naklona (s tem si lahko povečamo prtljažni prostor); odpiranje prtljažnega prostora na dva načina.

BMW 7:

Medosna razdalja: 3070mm, podaljšana verzija: 3,210 mm
Dolžina: 5,072 mm (199.7 in) (SWB) in 5,212 mm (205.2 in) (LWB)
Višina: 1,479 mm (58.2 in) (SWB) in 1,478 mm (58.2 in) (LWB)
Prostornina prtljažnega prostora: ni znana
Menjalnik: 6-speed automatic in 8-speed automatic (V12 only)

Občutki in opažanja:
Vozil sem ActiveHybrid7L s 4,395 cc twin turbo V8 32V+ elektro motor. Skupaj proizvedeta 465 PS (342 kW; 459 hp) in 700 N·m (navora), od 0-100 v 4,9s. Leto izdelave 2010. V primerjavi s serijo 5, je serija 7 precej bolj udobna. Kot delni hibrid porabi precej manj (9,4l na 100km) in elektro motor doda precej navora že tako močnemu V8 dvoturbinskemu motorju. Notranjost je do potankosti lepotno in funkcionalno dodelana. Vse kar je v avtu, je tam z namenom, nič ni naključno ali naknadno nameščeno. Avtomatski menjalnik je zelo hiter in neopazen, brez sunkovitega menjanja. Vožnja na zadnjih sedežih je fenomenalna, 4 conska klima poskrbi, da si lahko vsakdo v avtomobilu prilagodi željeno temperaturo. Zasloni na vzglavnikih prikazujejo navigacijo in še marsikaj drugega, masaža v sedežih in tišina v avtomobilu poskrbita za prijetno in mirno vožnjo. Pri večji hitrosti opaziš le, da se drevesa premikajo hitreje mimo tebe.

Z4 35iS:

Medosna razdalja: 2,496 mm
Dolžina: 4,239 mm
Višina: 1,291 mm
Širina: 1,790 mm
Menjalnik: 6-speed manual in 7-speed automatic

Občutki in opažanja:
Z4 me je navdušil z izgledom in  vožnjo. Res je BMW-ju uspelo ustvarit avto, pri katerem ne najdem napak. Tako kot je rekel Jeremy Clarkson v Top Gear oddaji: “Popoln, vendar ne moreš točno povedati zakaj”. Lep s streho, še lepši brez nje.  Vožnja je fenomenalna, avto se odzove na vsak tvoj gib, tako na volanu kot na stopalkah in vsak tak gib čutiš s celim telesom. Ves čas imaš občutek da res voziš BMW in ko ga voziš, veš zakaj ga voziš. S 340 konji je bil sicer precej podhranjen avto med ostalimi BMW-ji (ActiveHybrid7L 460 hp, x6 485 hp, ), pa vendar najbolj poskočen. V pospeških ga ne prehiti niti ActiveHybrid7L. Od 0-100 v 4,2 sekunde. Avto je brutalno močen in  ga moraš voziti s spoštovanjem sicer te kaj hitro vrže v bljižni graben. Kljub temu, da ima vso elektroniko proti spodrsavanju, ko pohodiš plin, zakoplje. Pospeševanje v ovinku je skrajno nepriporočljivo. Čutiš sicer, da se računalnik trudi, vendar 2979 kubični motor z dvojno turbino odda preveč moči. Če izklopiš elektroniko in daš na “sport+” moraš imeti srečo, da ne pristaneš kje izven cestišča. Avto je resnično težko voziti  počasi. Dvojna sklopka prestavlja neverjetno hitro, dve turbini pa skrbita, da nikoli ne zmanjka moči. Z4 niti slučajno ni primeren za vsakdanje voznike, pa če so še tako močno prepričani v svoje sposobnosti pri vožnji.

Bimmer_E30

Ps: Upam da ste vsaj pol toliko uživali ob branju, kot sem jaz ob testiranju.

3

  • Silver May 29, 2010

    Tole so pa res hude fotke, skor studijske izpadejo. 🙂 Čestitke, mislim, da si dosegel nov vrh v svojem hobiju!

  • Mami June 21, 2010

    Res si skoz boljši.

  • Igor B June 25, 2010

    Uhhh, to bi mene melo :))))) BMW 5 GT…se mi kar sline cedijo 🙂

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.