Triki za boljšo fotografijo – “Levels”
0

Se vam slike zdijo blede in brez barve? Bi radi žive in pristne barve? Za vas imamo rešitev. !!!Photoshop!!! Če ga naročite v petnajstih minutah boste dobili še brezplačno… ( “Top shop”, pa te fore. Naj bi zvenelo smešno) 😉

Sedaj pa zares.
Če se želimo znebiti meglice na fotografijah, obstaja rešitev, ki se imenuje “Levels”.

Do rezultata samo v štirih korakih:

Korak 1: V Photoshopu odpremo sliko.

Korak 2: Gremo pod Image->Adjustments->Levels

Korak 3: Prikaže se nam okno Levels, kjer vidimo nek graf. Sedaj levi in desni kazalček premaknemo do tam, kjer se začne graf. Tako kot kaže slika. S tem naredimo, da je črna zares črna in bela zares bela. Sredinski kazalček ne premikamo.

Korak 4: Shranimo sliko in stvar je končana.

Razlika je očitna.

Sigurno se boste našli tisti, ki zagovarjate, da je prava fotografija neobdelana fotografija, tako kot je bilo v dobi filmov. Naj vas razočaram in povem, da so v dobi filmov vsako sliko ki so vam jo razvili, bolj obdelali, kot sem jaz zgornjo fotko.

Fotomodel: Giga

Ps:Giga, upam da te ne moti ker sem uporabil to fotografijo.

3

 • Darko February 02, 2010

  Ojla,
  dobra razlaga 🙂 ampak kaj ko nimam fotoshopa :-(. Kako bi ga lahko naložil? Lp Darko

 • Bimmer_E30 February 03, 2010

  Za tiste ki nimate photoshopa obstaja brezplačna različica ki se imenuje Gimp. Tam je zadeva verjetno drugačna, vendar sigurno obstaja.

 • Domen Gostiša February 03, 2010

  Res je dobra razlaga in mislim, da mi bo kdaj prišlo prav. Zadnjič pa sem spet nekaj slikal v rawu in na koncu sem pol slik preveč izostril, ker sem delal vse naenkrat, je pa res da so bile nekatere stvari na koncu lepše, pa tudi že tako, tudi če ne obdelujem raw fotografij se mi zdi da sem preveč časa za rčunalnikom 🙂 Mogoče pa bom če bom slikal v rawu bolj premislil kaj bom slikal, ker bom vedel kaj me čaka 🙂

  LP.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.