Stric Bob in Poročna Fotografija
0

Draga ženin in nevesta,

Danes je že vsak fotograf, ki ima mobitel s kamerco in prav je tako. Razvoj gre naprej, dobri fotoaparati so se cenovno približali širši publiki, začetni DSLR aparati imajo enkrat več Mega Pixlov kot moj prvi polprofesionalni fotoaparat, izdelali so očala, ki slikajo to kar vidimo, fotoaparat, pri katerem ni potrebno ostriti, in lahko kasneje določiš ostrino,  skratka razvoj napreduje s svetlobno hitrostjo.

Vendar tu še vedno ostaja področje, ki je namenjeno predvsem profesionalnim fotografom in v katerega bi bilo boljše, da se nekateri nebi spuščali. To se predvsem nanaša na vse “strice”, ki so si nedavno kupili DSLR in lej ga zlomka, takoj že fotografirajo poroko prijatelja, nečakinje,… Jaz jih bom poimenoval kar “stric Bob”.
Saj vem da stric Bob ni sam kriv, da je tak. Sorodniki so videli njegove prečudovite fotografije cvetlic, domačih živali, predvsem muck in kužkov ter za nameček še fotografije nečakov, ki se igrajo v peskovniku. Fotografiranje poroke je neizbežno.
Ženin in nevesta si seveda želita lepih fotografij in izbor fotografov je na začetku velik, kjer niti ni prostora za strica Boba. Toda, ko izračunata, koliko ju bo prišel catering, band, izposoja obleke, ali celo nakup, rezervacije, medeni tedni,  se kaj hitro začne proti vrhu prebijat stric Bob. Prva se na Boba spomni babica ali teta, ki kaj hitro prepriča nevesto o njegovem izvrstnem delu in ob misli, da bo tako ali tako že na poroki, se zdi ta ideja res dobra. Vendar fotograf na poroki ni zgolj fotograf, ki beleži trenutke, ampak oseba, ki ima za seboj že vrsto (treznih) porok in je lahko v veliko pomoč ženinu in nevesti. Pozna potek dogajanja, ključne trenutke,  sčasoma se nauči predvidet določene dogodke. Omembe vredna so tudi izbraževanja, ki se jih udeležimo letno, izkušnje, ki jih pridobimo z leti, ter tu je tudi draga oprema, ki pa ni zagotovilo za dobre fotografije.
Ženin in nevesta, če ne bosta mesec dni po poroki jedla le riž in pila vodo, lepo prosim izberita fotgrafa, ki vama je všeč. Tu ne ciljam nase, čeprav lahko tudi mene. Fotografije in prstana so edini oprijemljivi spomin, ki ostane po poroki in naj bo ta čim lepši.

Želim vama najlepšo in predvsem nepozabno poroko.

Adrijan.si

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.